Ο μεγάλος Θεοδωράκης πρώτος στις θεάσεις Σεπτεμβρίου

05 Οκτώβριος 2021

Δύο συναυλίες, τις οποίες είχε δώσει σε Αθήνα και Λευκωσία ο ‘Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στις 2 Σεπτεμβρίου, ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των χρηστών της ιστοσελίδας μας για τον μήνα Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τα αρχεία «Μίκης Θεοδωράκης, Συναυλία στην Ελλάδα για την Κύπρο» και «Μίκης Θεοδωράκης, Συναυλία 1975». Το πρώτο αφορά απόσπασμα από τη συναυλία του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη που δόθηκε τον Οκτώβρη του 1974 στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο «Καραϊσκάκη», στην Αθήνα και το δεύτερο παρουσιάζει μέρος της συναυλίας που δόθηκε το αμέσως επόμενο καλοκαίρι στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία. Η συναυλία αυτή δόθηκε υπέρ των προσφύγων της Κύπρου, στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Δημοφιλέστερα ραδιοφωνικά αρχεία για τον Σεπτέμβρη, αναδεικνύονται η αστυνομική σειρά «Το σπίτι των ανέμων» και δύο συναυλίες με έργα του συνθέτη Σόλωνα Μιχαηλίδη, με αφορμή την εβδομηκοστή επέτειο των γενεθλίων του.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία συνεχίζουν να παρουσιάζουν την ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Ηρόδοτου www.digital-herodotus.eu, με τον αριθμό των επισκεπτών μας να σκαρφαλώνει στις 148.000.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, υποδοχή του Μίκη Θεοδωράκη στην Κύπρο, από τον Χαρίλαο Παπαδόπουλο, το 1967, περίοδος δικτατορίας στην Ελλάδα.

Στις παραστάσεις που ακολουθούν δείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για τα τελευταία στατιστικά.

D.H. Report - September 2021- Slide1.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide2.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide3.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide4.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide5.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide6.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide7.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide8.JPG

D.H. Report - September 2021- Slide9.JPG